Skräpiga tankar

Nu har jag funderat på det här alltför länge. Det här med sopor och återvinning. Det går ju mycket tugg om att det mesta av våra sopor återvinns och återanvänds, och att man ska vara så jävla duktig och göra det.
Men hur funkar det egentligen?
Om jag snorar eller torkar av nått äckligt med en bit papper och sen slänger det i soporna, mosas det bara ner direkt till nya papper efter det sorterats till ett pappersbruk? Och i så fall var tog snoret vägen? Fortfarande kvar i det nya fina pappret? Eller hur får man bort det från det gamla pappret?
Eller det här med pantning och återvinning av öl/läsk burkar. Alltsom oftast ligger det fimpar, snusar och tuggummi i de gamla burkarna man aldrig orkar panta. Vilken stackars sate får sitta och plocka ur dem? Görs det för hand eller med maskiner? Annars måste det vara ett av de absolut sämsta jobben i världshistorien.
Och hur funkar själva sorteringen till att börja med? Är det någon som får sitta där och knyta upp min sop påse och dela upp i olika kategorier?
"Åh, här har vi mögligt bröd! Det slänger vi i komposten. Och titta här, en tampong! Den bränner vi..."
Eller fuskar de och slänger / bränner allt i samma hög?
Så många frågor, så få svar. Jag behöver ett studiebesök...

Kommentarer
Postat av: cajjan

åh, ja, så rätt!

2007-12-03 @ 13:00:12
URL: http://helloass.blogg.se
Postat av: fine

kan vi inte försöka boka in ett besök på rangsells? haha. bara du och jag. va paffa de hade blivit då. Amatörintresserade sopsorterare.

2007-12-03 @ 21:25:23
URL: http://fine.webblogg.se
Postat av: fine

http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=TIMBUKTU+AND+DAMN

JAG VILL GÅ! :D

2007-12-05 @ 14:26:58
URL: http://fine.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0