Att vara sjuk

Vaknade imorse med en dundrande förkyldning. Sådär kul. Nej inte alls faktiskt. Så dagen har spenderats med att dricka hutlösa mängder te och tycka synd om mig själv. Vilket jag förtjänar en dag som denna. Dagen steg något när jag fick post av min snälla mamma. Ett gulligt brev innehållandes pengar och anvisningar vad de skulle användas till. Chokladkalender och fika i goda vänners lag. Cajsa are you up for it? Du är ju trots allt den mest skillade "fikaren" jag känner :)
De senaste tre dagarna har flutit på bra, i gott sällskap av Josefine på kvällarna. Te, snack, tvprogram och inhandlandet av den obligatoriska chokladkalendern. Wunderbar! Hoppas jag aldrig blir för vuxen för det.
Nu måste jag catch up on my reading och dricka lite mer te. Ciao.

När den första snön lägger sig vit på marken, är man direkt tillbaka i 5-års åldern

image177

En decemberdröm

Lussebullar, pepparkakor, klenetter och allt vad det heter. Jag vill mysa med julbakl nu! December kommer krypande och jag längtar efter alla julens komponenter. Tomtegröt och Julkalendern på morgonen, eftermiddagsfika som luktar kanel och saffran, mörka rum med levande ljus.
Jag tjuvstartade med en Tomtelatte i helgen. Som mer eller mindre var vanlig latte med grädde, kanel och kardemumma. Men What the heck, namnet var så härligt! Snart, snart är december här. Årets mesta mysmånad...

Helgens guldkorn

1. Mattias kom hit redan i torsdags. Mys.
2. Barndop med oväntad fyllefest efteråt. Där jag satt med en bebis på ena armen och en öl i den andra. Väldigt bisarr situation med medföljande träningsvärk i armarna.
3. Resten av Markarydsfolket man fick träffa!
4. Gamla stans julmarknad. Fastän det bara var en snabbgenomgång av den. Tyvärr.
5. Att äntligen masa sig till Urban Outfitters. Guldgruva!
6. Hålla handen när det är kallt ute.
7. Mat. Max på torsdagen, McDonalds på fredagen, Espresso House på lördagsmorgonen, dopmat på lördagskvällen, Burger King på söndagen och ärtsoppa på söndagskvällen. Max, Donken och B King är klart inte de hälsosammaste och bästa alternativen men ack så goda.

Detroit Rock City

image176
Ikväll blir det ännu en visning av älsklingsfilmen på min lilla tv. Favorit

Jag kan själv!

Jag tänker fan inte gå till nån svindyr frisör för att klippa av ca 4 millimeter från min lugg. Och behöva betala 300 spänn för detta minimala ingrepp. VIll jag få luggen klippt kan jag göra det själv. Och det gör jag också, och så har det alltid varit. Så inför barndopet av lilla Alicia i lördags tog jag till kökssaxen och gick loss på mitt alltför tråkiga hår. Det är redan misslyckat och grådassigt så could it possibly get worse? Jag kan själv!
image175

112 sidor senare

Efter lång väntan och förväntan fick jag sätta tänderna i Harry Potter och Dödsrelikerna. Och gudarna ska veta att jag har väntat på slutet av historien alldeles förlänge. Den som väntar på nått gott får alltid vänta förlänge.
Om en stund ska jag springa iväg och hämta Mattias på Centralstationen, men det vet han inte om än. Han tror att han ska åka alldeles ensammen hela vägen hem till mig. En MiniSurprise skulle man kunna säga. En ganska lam sådan men det bryr jag mig inte om. Livet leker iaf just nu och inget hade kunnat vara bättre. Ibland känns allting bara så jävla bra, och det är jag värd.
Häromdagen var jag hemma hos Josefine och fick äntligen se hennes lägenhet. Grön av avund klev jag in i hallen och damn vad fint. Så vill jag också ha det! Mysig egen lägenhet mitt i smeten som man får inreda helt själv.
Me would really like. Roger that!
image173

Got milk?

image170
Slut på mjölk! Dagens största i-lands problem för mig i vardagen. Just när man är som mest sugen på latte, chai eller gröt. Alltid är det så. Därför passar denna t-shirt mig perfekt. En bra ursäkt att köpa en dyr t-shirt med andra ord. De andra två vill jag bara ha för att de är snygga. Man behöver inte alltid ha en anledning...

1...Boom!

image169

Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen Äntligen

Dagens Klassiker

Höjdpunkt: När synthsnubben ger synthen en knytnäve. För det är...häftigt? XD

2...

image168

Nedräkning...3

image167

Summering av Orkes(blogg)lös vecka

En sammanfattning i bilder och väldigt kortfattad text.

Måndag: Försov mig i 2 timmar.Oj. Fotbollsgalan med Josefine på Hovet.
Tisdag: Trött
Onsdag: Skallebank och kom inte till jobbet förren efter lunch. The Wombats på Debaser med David på kvällen.
Torsdag: Trött
Fredag: Fredagsvin på jobbet och handledar samtal på South of Folkungagtan Café.
Lördag: Totalt tråkig, har inte ens varit utanför dörren. Många och långa telefonsamtal.
Söndag:  Hoppas på fika, eller orken att gå ut en sväng.

Tea junkie

image159image160
Deadheads and birdie wanna give me tea

Schloss Neuschwanstein

Ännu ett slott. Men inte vilket slott som helst utan föregångaren till Disneys Törnrosaslott.
THE Castle enligt mig.
Och jag ler med hela kroppen när jag tittar och tänker på det. Dags att åka till Tyskland?
image156

Försenad Halloween

I lördags var det den årliga FBU Halloweenfesten i min kära hemby Markaryd. Jag bestämde mig för att vara ball, och vem är ballare än Axl Rose?! Hrm. Festen slutade som vanligt med tonårsdrama, framkallat av de alldeles för unga deltagarna som fortfarande borde vara inlåsta på sina flick/pojkrum på helgenra. Jag stog som vanligt och garvade åt alla dramaqueens och machofjantar. Bra att någon kunde ha kul åt det ansåg jag.

Tvillingar?
image154image155

Tålamod min vän, tålamod.

Snart bloggar jag igen. Orken kommer snart tillbaka.

Huligan

Tjugo i åtta imorse får jag ett meddelande av pappa där det står att jag ska  ringa hem när jag vaknat. Yrvaken och oförstående ringer jag hem och förväntar mig att min katt har dött eller nått liknande. Men istället berättar pappa att det finnbs två biljetter till fotbollsgalan till mig. Otippat. Direkt frågar jag Josefine om hon vill med, och det vill hon såklart. Det är kul att göra saker man normalt inte ens tänker är intressant eller lockande. Men jag tror det blir jävligt intressant och är "lockad" till tusen. Speciellt när Josefine var så peppad att hon inte visste var hon skulle ta vägen. Så nu är det Fotbollsgalan 2007 på Hovet som gäller måndagkväll.
Dags att plocka fram landslagströjan månne? Eh nej, det blir klänning.

Och ännu en...

Expect alot of these...

image152

Är jag verkligen sugen på glass?!

Stoppa pressarna, kryss i taket, jösses!
Jag, Amanda Ingemarsdotter Henling Nilsson, blev sugen på Ben and Jerry´s Fossil Fuel.
Utan att någonsin ha ätit den dessutom. Jag tycker inte ens om glass.
Jag skyller på tillfällig sinnesförvirring.
Hatet gentemot glass kom när jag förra året fick för mycket av det "goda"(?) på Glaciären i Karlskrona och inte har kunnat eller velat äta det sen dess. Och nu när jag tänker tillbaka på den dagen så försvinner Ben and Jerry´s suget ganska snabbt. Och en inbillad smak av alldeles för söt blåbärsglass står mig upp i halsen. Puh!

Igår var det fest

Trion bestående av Ola, DAVID(inte simon) och mig själv gjorde stan igårkväll. Villruharenfårutaren!


Nu är det fest

Bjuder på en halvtöntig fest-egobild...
image147


This is us, yesterday

image145

Riktigt såhär känns det ju inte

image144
Men ändå så jävla bra...


Amanda in wonderland

När jag blir rik ska jag ha ett helt rum fyllt med leksaker, och roliga möbler.

image140image142image141

Öl i plastmugg och ett plektrum rikare

Jag är egentligen inget stort fan av Sahara Hotnights jag tycker mest att de är coola. Och det beror på deras snygga kläder, ytlig som jag är. Men igår var det dags för Sahara spelning på Tyrol med min nyfunna men ända barndomsbekanta vän Josefine. Förband var Hästpojken, sjukt kul namn enligt mig, och i stundens hetta tyckte vi att de påminde om Dia Psalma. Medelbra band som man kunde stå ut med. Efter att de var klara med sin uppvärmning av publiken tog det alldeles för lång tid innan SH gick på. Just när man tänkte att "nej men nu måste de ju komma" började de spela ännu en låt som gick i pausmusikens-tecken. Efter löjligt lång tid av väntan och ett antal suckar och rop senare kom de ut på scen och körde igång. Då kände jag att detta var värt pengarna. Skitbra liveband. Och man var helt uppe i det hela tiden. Fast jag kunde bara halvsjunga med i två eller tre låtar. Josefine kunde såklart hela repetoaren utan och innan, hoppandes och klappandes.
Jag gick till sängs mätt och glad på god fajitasallad från MAX, med ett lätt ringade i öronen, och kände mig sådär äckligt nöjd. Stort plus att jag åkte gratis i tunnelbanan både dit och hem. Ibland har man flyt.

Bilder från rockfoto.nu

RSS 2.0