Hej Rasmus

Det här är Rasmus. Man skulle kunna kalla honom för Världens bästa julklapp. För det är det han är. I slutet av två hemmaritade skattkartor hittade jag honom. Liten, brun och söt. Hej du.

A cup of

Nu vet jag hur julen smakar. Gott.


the near and the dear ones

Fredag, och jag får träffa min familj. Till familjen hör Sofia, viktigt. Familjegrisen kommer hem! I sällskap med storebror roadtrippar jag ner till Småland i eftermiddag. Men först, kaffe och jobb.

still something left to save

Sömnlös, fy fan. Var kom det här ifrån? Jag spretar år tusen olika håll, och skulle behöva en stor röd rosett för att knyta mig samman. Ungefär. Tankana rusar runt. Fantiserar om den där killen som inte ens finns, är arg på migsjälv mest hela tiden, undrar hur allt kommer bli tillsist och är allmänt bitter. Viktångest, ängslighet, självömkan, avundsjuka och frustration. Samtidigt som jag inte tycker att sånt trams tillhör mig. Jag är enkel. Inte enkel som i simpel, utan enkel som i lättsam. Lättsam och glad. Glad och..ja, vafan är jag, härlig? Att vara negativ är inte alls min grej. Shape up.  Allt resulterar i alla fall i att jag sitter sömnlös en torsdagsnatt och söker efter någon sorts klarhet. Men jag vet att den inte finns. Inte nu. Ta ett fast tag i kragen nu Amanda, och ryck.

Merry schmerry

Jag har hamnat i någon slags jul-koma. Jag har femhundra jävla ponny luckor att lägga upp egentligen. Men när de tillslut blir för många blir det för mycket meck. Och då blir jag lat. Måste ta tag i migsjälv nu. Big time.

nämen godkväll

Dagarna försvann. Ett julbord blev uppätet, julfesten blev uppdrucken, många my little pony luckor öppnades och nu är det plötsligt lördag. Hej och hå. Och jag är nyblonderad, hur skönt är inte det?

En hög pepparkakor

Är bra att ha. Kajsa kokade julkola, de ligger under bordet och väntar på att bli uppätna. Duktiga kissekatter.

rund och trind

Jag virvlade runt med mjöl i hela köket och Kajsan kokade knäck. Förstå vad julfint. Äntligen.

Lucka nio

Vingar.

Lucka åtta

Ponny post. Att ta kort på chokladen innan man äter upp den är jag alldeles för glupsk för. Slut med det.

Dear Santa

I think I've been a good girl.


Lucka sju

Äntligen en ny ponny, och lite choklad såklart.

Total fucking mayhem

Tack som fan David säger jag bara. Utan storebror skullle vi aldrig kommit till Tomtebogatan. Shait. Men nu är vi äntligen här. Mitt i flytthysterin drack vi visst lite vin. Och jag är en partypooper, tråkiga jag.

Lucka sex

Söta klubbor och Rudolf.

Lucka fem

En liten julstrumpa och en galosch.

You try your best but you don't succeed

Helt jävla slut i huvudet. Det är jag idag. Jag hade en förkyldningsblåsa i munnen (som nu på något mystiskt vis har försvunnit), huvudet känns som en blyklump och jag har typ ont i...näsan? Inte läge. Vi ska ju flytta imorgon. Puh. Jag får sitta här och svettas i någon timme till innan det blir helg. Inatt sov jag första natten i den stora fina lägenheten, nu är jag ett tomtebobarn på riktigt. Och ikväll ska jag sitta och heja på Kajsa när hon packar ner det sista i bananlådor. I handen ska jag ha ett glas vin.

YouTube knows me

Det där med liknande videoklipp är guld. Hur stor är chansen liksom?


Lucka fyra

Mer klistermärken (jagvilljuhaenponny!) och choklad som inte alls liknar en fyrklöver.

Lucka tre

Klistermärken och en liten nisse.

En livs levande

Imorse möttes jag av en skönhet här i korridoren. Den var grön, väldigt barrig och luktade mysigt. Inlindad i ett nät stog den där, helt ensam. Jag ville nästan släpa med mig den in på kontoret. Kära julgran, när flyttar du in hos oss?

seventeen days

until I see your happy faces again.

Lucka två

Lila ponny skor i en rosettask och en chokladstrumpa.

Lucka ett

December är här och jag har två olika kalendrar att räkna ner dagarna till julafton med. En med My Little Pony och en med choklad.

my little christmas

En kombination av för mycket fritid, barnsligt sinne och jul abstinens kan sluta såhär. Jaha.


Första decemberdagen

Jag har sån julabstinens att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Första advent flög förbi utan så mycket som en liten adventsljusstake, tack vare en riktigt hemsk bakisdag. Jag låg på golvet med handen på pannan och Kajsa hoppade runt på ett ben tack vare ett söndrigt knä. Imorse fick jag i alla fall öppna första luckan på min My Little Pony kalender, som ett litet litet plåster på julsåren. Jag saknar mitt vita överpyntade hus hemma i markaryd, med en enorm vacker julgran, massvis av lampor, änglar, tomtar och levande ljus. Vår fina brasa om kvällarna och tomtegröt på morgonen. Att ligga under granen och räkna paket eller att mysa i soffan med en kopp te. Ikväll ska vi titta på Jul i Kapernaum, och öppna första luckan på choklad kalendern. Kom jul!

RSS 2.0