Det är inte dags än

Men ändå sitter jag här och längtar efter jul. Varm glögg, pepparkakor, lussebullar, kanel och prasslande med inslagningspapper. Tidig morgon framför julkalendern med tomtegröt och saftsoppa. Mest av allt längtar jag tills jag får köpa en chokladkalender och vakna upp på julaftonsmorgon med en morgonklapp i julstrumpan. Åh fy, två månader kvar.

I'm a stray cat, take me home

If I only had a home. Mitt skafferi skulle vara fullt av plåtburkar och hyllorna av konstiga virkade bakelser. Det skulle lukta lite juligt året om och i kylskåpet finns det alltid god mat och en flaska rosé. På vardagskvällarna skulle jag sitta och dricka varm mjölk med en fin bok eller film. På helgerna skulle jag bjuda på mat och korka upp den där vinflaskan.


Bara tomt prat

Hejsan. Jag har ont i magen, helt och hållet mitt eget fel. Stupidass. Förutom det är jag på strålande humör. Det har nog mycket att göra med min lunchdate med Fine. Nu ska jag vara produktiv. Hejdå då.

Let's move in together darling

Hon gav mig halva hjärtat. Så himla fint va?

the sweet fruit of today

Hela dagen har varit som en present, faktiskt. Fint inslagen med en stor rosett på toppen. Jag har köpt presenter till migsjälv, namnsdagsfikat och lekt med Kajsa hela dagen känns det som. Och ändå är klockan bara fem. Mjau. Och vet ni vad, kvällen kommer bara bli bättre. Det vet jag helt säkert. I love it here.


Jag heter Amanda

Det betyder "den älskvärda", grattis till mig.

I'm sweet as candy

Ikväll tycker jag lite synd om mig själv. Av väldigt bra anledningar. Så jag gav upp och köpte en påse full med mina favoritgodisar och en meningslös skvallerblaska. Im such a sucker. Men som Kajsa sa; Lördagsgodis är helt okej om man är sjukt duktig i veckorna. Så i veckan ska jag vara sjukt nyttig och duktig. Hej och hå hur ska detta gå?

shake it, baby

Dagen blev inte alls som jag planerat. Trots det blev den väldans bra. Mysfika med Kajsa i Gamla Stan, väldigt kristallkronig och kunglig. Kikandes i både godisaffären och leksaksaffären på promenaden hemåt, ingen godsak fick följa med i väskan dock. Tråkigt. Nu sitter jag här i mörkret, fin i håret och redo att vara social. Men hur?

Hej på mig

Klockan halv åtta var jag på plats imorse. Jag är officiellt bäst. Det har varit en fullspäckad dag, jobb och jobb och jobb. Nu ska jag och mina två favoritflickor stressa ner. Snart, snart ska vi gå till Bröderna Olssons och gotta oss i vitlök. Om bara lilla Cajsa kan bli färdig snart. God fredag.


greasy cheesy songs

Väldigt mycket sånthär idag. Det är lite mysigt, speciellt när vi imorse bara var två personer i ett mörkt kontor.


Write me a loveletter

Ett litet brev någonstans på kroppen, med en fin textrad om någon eller något jag tycker om. Det skulle jag vilja ha. Mmm.


Stand by me

En såndär mysfilm som jag har sett tusentals gånger, och längtar efter att få se igen. Fin som tusan.


Ha ha, fuckers


Holding on to a dream

Det där med Metallica biljetter gick sådär. Slutsålt på nolltid, men än ger jag inte upp. Blocket kan vara min bästa vän lite längre fram i tiden. Don't uncross your fingers just yet.


Keep your fingers crossed

Vilken brilliant dag det här kommer bli. Jag känner det på mig. Redan innan klockan slår nio är två "framtidslöften" på gång, en väldigt stor sak som skulle skjuta livskvalitén i höjden och en mindre sak som skulle förgylla mars månad. Woh. Förövrigt är jag på bättringsvägen med hjälp av starka tabletter och mycket vila. Jag har nästan glömt hur det känns att inte vara snuvig eller hostig. Kan man vara frisk liksom? Fy vad skönt.

Park katter

På en bänk i soliga Vasapaken, satt två höstmysiga katter. Den ena hette Amanda och den andra hette Kajsa. De hade det väldigt mysigt där i solen, med varsin latte och vinden som bet lite i deras rosiga kinder. Mer sånt. Lata eftermiddagar på parkbänkar och livliga diskussioner om allt och inget. Vilken fin höst det ska bli. Den bästa.

Den här katten dricker just nu varm mjölk med kanel, och lagar lax till morgondagens lunch. Mumma.

I'm stuck in this bubble

Jag skulle vilja fika hela helgen. Och inte må dåligt alls. Mysa i en cafésoffa med en fin vän. Men man får inte alltid som man vill heter det ju. Istället knaprar jag pencillin och stirrar på antingen tvn eller datorn. Ge mig en fluffig latte, snälla.



I don't hate you boy


mosade hallon

Jag var sådär härligt trött i kroppen när jag kom hem efter jobbet. Promenaden blev av ändå, hela långa vägen hem med fin ny musik i öronen. En liten seger, en guldstjärna. Och kvällsmaten smakade extra gott, när jag mös ner mig i soffan och njöt. Nu är det snart läggdag för en trött liten panda som mig. Sov sött.

The doctor is out

Prick åtta tog jag tag i migsjälv och ringde till en vårdcentral. Nu jävlar ska jag bli frisk. Men. "Fyra av våra läkare är sjuka, så du kan inte få någon tid just nu. Ring imorgon igen, om du har tur får du en tid då". Vadfandå. Inte okej. När till och med alla läkare är sjuka, då är det illa. Det får de ju bara inte vara, läkare ska alltid vara friska. Så jag får sitta här med tungt huvud och snällt vänta på morgondagen. Typiskt. Ingen morgonpromenad fick jag heller, för det ösregnar ute. Men trots nederlag och pissväder är jag på ett strålande humör. Godmorgon på er.

143 timmar och 46 minuter

Så lång tid tar det att gå till mig från ett visst ställe i övre delen av Sverige. Mihi.

No words necessary

Sofia. Du och jag hoppandes med tusentals svettiga Metallicafans. Viftandes med tändare under Fade to Black, gråtandes till The Unforgiven II och skrikandes till St.Anger. Vilken dröm.

Hurtbulle

Jag gick till jobbet idag, och har precis kommit in på kontoret. Ganska slitsamt, halvsvettigt och blåsigt men samtidigt höstmysigt. Sisådär 40 minuter tog det, och jag är omåttligt nöjd med migsjälv. Hoppas jag har rätt inställning imorgon också. Nu är jag verkligen värd min kaffe. Goddag.

I wish I had a heart

Tack mamma, du är ett hjärta.


Jordglober och glassar

Idag får jag illustrera lite. Det tycker jag väldigt mycket om. Bra dag!

It's alright

Idag är det Tisdag. Godmorgon.

my gift to you

Jag är ett fint inslaget paket med massvis av rosetter. Trevligt.


Sick as a dog

Det här är helt jävla otroligt. I fem dagar (femjävladagar!) kurerade jag migsjälv mot min förkyldning, ändå mår jag värre idag än någonsin förut. Vad är det för fel? "Gå till doktorn" säger ni. Ja, jag vet. Men jag är lat och får aldrig tummen ur, så jag får skylla migsjälv. En vanlig dum höstförkyldning ska banne mig försvinna av sig själv. Eller? Hursomhelst är jag på jobbet, det var olidligt svårt att kravla upp ur sängen. Men jag gjorde det ändå, trots snor och skallebank. Jag förtjänar någon slags utmärkning. Employee of the day. Sådetså.

Sunday Sweethearts

En riktigt fin dag. Promenad ner till Kungsträdgården och tillbaka. Kajsa guidade mig, men jag fick inte överdrivet mer grepp om hur kvarteren funkar häruppe. Vi satt med solen i ögonen en stund, med varsin latte, och kverkulerade om saker och ting. Bra skit. Vid tretiden dök David och Ivan upp och inspekterade mitt tillfälliga krypin. En matbit hanns också med, såklart. Nu är det kväll igen och jag ska väl slacka på soffan alldeles strax. Mysigt värre. Pusshej.

cheeses

Kajsa kom med en stor vinlåda igår. Vi hade ostkväll med alldeles för mycket Gruyere, jag mår lite illa av bara tanken på att behöva äta sån igen. Bleh. Iklädda varsin klänning var vi väldigt söta i alla fall, katter med klös. Det är fint att bo så nära henne en liten stund.


poor little sick girl

Bara för att man är sjuk behöver man inte vara sjaskig. Idag är jag snygg-sjuk och leker med mina kläder. Puss.



The fall

Jag tänker då fan inte dra på mig någon höstdepression. Nej, jag tänker må precis lika bra som jag mått hela sommaren. Och ta till vara på hösten genom mys och sällskap av mina fina vänner. Kalla promander och tända ljus. Mörka kvällar har jag ingenting emot. Då får man dicka en massa te och plöja igenom film efter film. Det är livskvalité.

Cold feet

Väggarna kryper närmre, jag flyr ut på en kall promenad.

Down and out

Här ska jag spendera större delen av dagen. Hoppas det går något vettigt på tv, annars kommer jag bli totalt sjövild innan dagen är slut. Host host. Stackars lilla mig.


Ner som en pannkaka

Krasslig och ynklig vaknade jag mitt i natten, varm som en wokpanna. Och några timmar senare, när klockan ringde, kände jag mig inte mycket bättre. Ish. Det passar inte mig att vara sjuk, jag vill alldeles för mycket hela tiden. Jag har inte tid att vara orkeslös. Hur mysigt det än är att ligga på soffan och ta hand om sig själv. Bah. På eftermiddagen slackade jag hemma hos Fine & Tobias ett tag. För att inte tappa greppet helt om världen utanför mitt snoriga huvud. Fine lagade mumsig mat, efter att de haft "duntoffla-krig" i lägenheten. Mina guldklimpar. Jag lagade nyss falsk ugnspannkaka (lchf) och den blev kanongod. Det är ju så jävla kul att laga mat, synd att ingen är här med mig och äter upp den. Godnatt.

Hur man blir smart

När jag har tråkigt slumpar jag artiklar på Wikipedia. Då blir man smart. Visste ni att Altappen är en ö i Luleå skärgård, att TI-81 är en grafritande miniräknare från Texas Instruments eller att Liljekonvalj är Finlands nationalblomma och Gästriklands landskapsblomma? Nej inte jag heller, men nu vet jag det. Yes. Dags för kaffe.

hey, I look like a retard

Ibland går det bara inte, jag är helt enkelt snyggare i verkligheten. En stor kalufs är allt ni får på bild ikväll, men det är i alla fall en fin vit kalufs.



le chat blanche

Klockan fyra springer jag iväg och blir en lite vitare katt. Oh pretty I will be.



Höstmys i höstrusk

Det var en riktigt mörk kväll, vilken tur att Cajsan kom över och hälsade på mig. Med en liten present dessutom. Guldkant. Jag bjöd på kvällsmat och vi åt konstant i två timmar ungefär. Mums. Och ändå sitter jag här med en skål yoghurt nu. Ätstörning anyone? Bah, det får man ha på söndagar.

En fristad

Efter en mysfrukost jättetidigt imorse och en lång skållhet dusch är jag redo att ta mig an dagen. Men först ska jag springa över vägen och köpa en massa god mat jag kan laga. Tyvärr måste jag ta mig till söder och hämta tvätt och andra kvarglömda saker, jag drar mig in i det sista att göra det. Jag har en del jobbgrejer att klara av idag också, och jag ska belöna mig med att titta på Resan till Melonia som jag fick låna av Fine. Bara för att jag är duktig och jobbar på en söndag. I love it here.

kanelbullensdag

Det blev minst sagt mycket vitlök igårkväll, och jag vill inte riktigt veta hur jag egentligen stinker idag. Men fan så gott var det. Och snygga var vi, alla tre katterna.
Idag är det kanelbullensdag, och jag minns förra året när jag tryckte ner en bamsestor kanelbulle från Lisa's café. Jag tror inte det blir en favorit i repris, de var aningens för flottiga för min smak. Men och andra sidan, det finns bara en peson som kan baka kanelbullar i min smak. Och det är min mamma, såklart. Mjau. Nu ska jag ta hand om 14kilo tvätt ungefär och ha en riktigt vuxen dag. Grattis på kanelbullensdag.


Who's leading you now?


Ljummet

Fredagsvinet åkte fram, ljummet men gott. Vad gör man inte? Just nu väntar jag på att tiden ska gå, så jag kan gå och träffa de fina flickorna sen. Tills dess fantiserar jag om en massa andra saker. Katter och kaniner, besök och höstnätter. Mest om besök. God fredag.

Extra allt

Det är fan fredag, igen! Fy så bra. Ikväll blir det finlir med Cajsa och Sofie på Bröderna Olssons, med extra vitlök på allt. Mumsigt. Solen började just skina lite utanför fönstret och jag ska ha en kanon dag. Hejrå.

Vante och tomte

Imorse var det riktigt kallt och jag önskade att jag hade dragit på mig stora vinterjackan. Burr. Men snart är ett par fina vantar påväg till mig genom vårt avlångaland, då kommer jag frysa lite mindre tror jag. Och snart är jag bosatt i Vasastan ett litet tag, jag längar så mycket att det kryper i hela kroppen. Älskade Josie hjälpte lilla mig ut ur buren ett tag. She's so fine.

Bow shirt

Tycker ni inte att den här hade passat mig ganska perfekt? Det tycker jag.


Post meridiem

Allt känns ganska uppochner just nu. Det kaos som är min vardag. På jobbet är allt toppen, det är mest det där att man måste gå "hem" efteråt. Jag vill inte gå dit, helt enkelt. Men kanske har jag kommit på en lösning som avlastar ett tag. Vi får se hur det går med det. Ja. Igår tittade jag och Kajsa på bio, Patrik 1,5. En såndär "nu har jag suttit med ett leende på läpparna i en och en halv timme" -film som stundtals var hysteriskt rolig. Om det slutar regna ska vi gå till en mässa i Munchenbryggeriet som förhoppningsvis har gratis vin. Puss och hej.

such pretty words

And if I have to I'll read your books cause they'll remind me of you
And I'll learn your notes so that I have a clue
And I'll watch your films so I'll know them through and through
And I'll do the things that remind me of you
And I'll wash my hair in your shampoo
And I'll buy your perfume and spray it 'round my room
And I'll smoke your cigarettes so that I'm dying too

RSS 2.0