Teleborgs Slott

Katastrof, katastrof! Det här slottet ligger i Växjö, alltså bara några mil hemifrån, och ändå har jag aldrig varit där eller ens hört om det. OCH man kan sova över där! Faaan.
image313

image312

Blah bläh

Wow, jag har ju inte bloggat på hela dagen!  Whats up with that?
Jag sitter i alla fall i min (för tillfället) lite för höga stol på jobbet och väntar på korr. Det är ganska tråkigt. Men min spellista pumpas ut i högtalarna och då är jag nöjd. Då slipper jag Kent-gnäll och dunkadunka.
Imorse var jag duktig och var på jobbet prick tjugo i åtta. Började fixa och dona medan jag inväntade Chribba. Det var mysigt att lulla runt här själv i mörkret och böka bland oredan.
Sen köpte jag inte mindre än 20 frallebullar, korv, skinka, ost och paprika som förtärdes glatt under frukostmötet. Själv passade jag på att sno åt mig den största frallan innan alla kom. Som tack för hjälpen tänkte jag.
Under dagen har jag tryckt i mig tre av de 20 frallorna och känner mig därför jävligt jäst. Bah. Jag kan ju inte lägga band på mig. Nä.
Nu avslutar jag det här tafatta och vaga inlägget. Noll skrivarlust och det verkar som mitt ordförråd har sprungit och gömt sig. Tillsammans med min förmåga att sätta ihop meningar. När jag ens kommer på en någorlunda vettig mening fumlar jag sönder orden på tangentbordet. Jag skulle behöva extra stora tangenter vissa dagar alltså. Bläh. Hejdå.

P.S. Igår åt jag löjligt mycket kakor hos Cajsa, det var gott, och jag fick te i födelsedagspresent! D.S.

Fear the Blog, it´s taking over the world!

image311

Inte så pjåkigt va?

Suverän lunch. Det bor en kock i mig också? Nja.
image310

Amanda (hjärta) Kläder

Ny kategori. Kejsarens nya kläder. Nej jag kommer inte vara naken och nej, det är inte bara nya kläder. Och eftersom jag vägrar hela "outfit" hysterin här i bloggträsket använder jag det svenska språket istället. Jag kommer på sin höjd kalla det för stasser, eller klädkombinationer. Helt logiskt. Och slutligen: Nej, den här kategorin är inte någon fashionista/trendsetter/mode kategori. Det är mina kläder helt enkelt. Jag gillar kläder. Och kanske kan jag inspirera någon stackare därute i bloggdjungeln. Men framförallt inspirerar jag mig själv. I look so freakin good?!
image308 image309

Enough!

Nu får det vara nog. Jag har noll självdiciplin! Jag har lovat mig själv tusen gånger att ta tag i mitt liv och leva det nyttigare. Sluta småät en massa skit och börja promenera! Tusen gånger har jag blivit arg på mig själv för att jag aldrig håller vad jag lovat. Det är ju ändå min egen hälsa och mitt eget välbefinnande det gäller, ska det vara så jävla svårt? Jag behöver verkligen någon eller något som peppar mig och håller mig on track.
Sen tror jag inte på att ha "strikta" matvanor heller, man ska unna sig fika med vänner eller pizza till filmkvällen. Men inte alltid. Det här håller ju inte. Någon som kan ge mig en mental örfil och kasta ut mig i promenadspåret?

Lady Starstruck

Idag är det vridna stjärnor som gäller.
image307

Why does you´re TV smell like doo-doo?

Då sitter man här igen. Klockan är cirkus 4 och det känns som om tiden sniglar sig fram och lämnar ett äckligt grönt slemspår efter sig. Det är öändligt lång tid kvar tills jag får komma hem, ta på mig myskläder, titta på tv och dricka te. Timmarna mellan 3 och 6 är de absolut värsta på hela dagen. Detta gäller i och för sig bara när man är sysslolös. Till exempel så sysslolös som jag är idag. Det mest kreativa jag gjort i dag är det ni ser i den här bloggen...Nej nu ljög jag. Jag gick ju och köpte päron på Konsum också, HUR kunde jag glömma det?! Ironi, visst älskar man det?

Jeezez. Humöret är på topp i alla fall, det är bara lite bitterhet som lyser igenom.
Vid 12 träffade jag Fine för en lunch på Blå Lotus. Hon var, med goda anledningar, inte på sitt bästa humör. Död åt ********! Burn in hell! (Jag sympatisvär) Nedrans ostmacka! Fan och skit.
Hrm* Blå Lotus iaf, dundersuperduper mysigt ställe med god soppa. Där ska jag med största sannolikhet sitta i fönstret någon gång och äta snickerskaka. Och skölja ner med djupa klunkar te såklart.

Och dagens störobjekt/äckliga/hur-tänker-man sak; Mammor som byter blöjor på de mest korkade ställen.
Precis när jag och Fine hade sörplat upp de sista dropparna av vår soppa lägger en mamma sin unge på golvet och börjar knäppa upp sparkdräkten och ska med gott samvete byta blöja. Vadihelvete?! På ett café där stackars besökare sitter och äter. Det är ju inte bara synen som är motbjudande det är ju lukten också. Man kommer inte undan lukten. Hon drog begreppet nöden har ingen lag till sin spets. Men håller det?
Räligt! Håll med mig!

Amanda stämplar ut...

Dunka-huvudet-i-skärmen-nyfiken!

Nytt begrepp på byrån.Då går man för långt!

Bloggtorka

Som ni säkert förstår av rubriken är jag inne i en major blogg-torka. Hjärnan är totalt uttömd på bloggiga åsikter. Eller egentligen inte, för att vara helt ärlig sjuder hjärnan av missnöje, glädje, åsikter, hat, kärlek, funderingar och diverse skit. Mer än någonsin. Men jag kan inte få ner dem i text. Och det gör mig ingenting. Mycket av det som dyker upp i huvudet ska också stanna där. I huvudet. Men några få planerade inlägg har jag, såklart. Gruppbilder på Södertäljegrabbarna ska upp och fler födelsedagspresenter-foton.

Titta se, titta se, jag fick ihop ett helt inlägg trots allt!

Hata internet

Jag hatar aftonbladet.se och jag hatar bilddagboken.se ännu mer. Ja, det gör jag!

Poncho

Alltså jag har fått för mig att jag vill ha den här. Är den så snygg på riktigt som den är inne i mitt huvud?
image306

Dödskalletårta!

Drömmen gick i uppfyllelse tillslut! Jag fick en dödskalletårta, helt utan att veta någonting i förväg. Alla härliga underbara människor på Raring fixade och trixade. Ballonger, tårta, kaffe och bara helt jätte mysigt. Jag ville bara krama allihopa. En sån jävla bra dag jag har haft. Det absolut roligaste var berget av post som låg på sängen när jag kom hem efter jobbet. Herrejävlar! Jag som älskar post blev helt till mig och dreglade nästan av upphetsning när jag satt och öppnade alla breven. Det drog ännu mer i smilbanden när alla kuvert/paket var fulla av dödskallar. Brev efter brev, dödskalle efter dödskalle. En riktigt dödskallig dag med andra ord. Och i min värld är det ett riktigt bra betyg. Kolla in!
image303

image304
8 brev!

image305
Det känns som att någon vet att jag gillar dödskallar, eh?

Blogg o holic?

Kom på nu att jag skulle tagit kort på mina presenter innan jag öppnade dem imorse. Planerade ett inlägg med före och efter bilder. Antar att jag glömde det i födelsedags ivern!

Och när jag nu kommer på mig själv med att skriva detta otroligt löjliga inlägg slår det mig...
När man planerar blogginlägg dagar i förväg, har det inte gått för långt då?
Jag känner nog att jag kan ha en liten "blogg störning" i mina tankebanor. Kommer jag på något eller gör något kul tänker jag direkt att "Detta ska jag komma ihåg och lägga upp" Och jag som förr i världen tyckte att bloggar var sjukt överskattat, självupptaget och onödigt. Time changes things, what can I say?
Att blogga är att tänka? Att tänka är att blogga?

Biljetter kvar!

Alltså kom igen nu folk. Det finns fortfarande biljetter kvar till Queens of the Stone Age på Annexet 25 Februari. För 360 riksdaler blir det en hell of a show. Kom igen nu, gå med mig! Är det ingen som fattar hur bra de är!?

Det är min födelsedag idag

Ålder och födelseinformation

Ålder: Fyller 21 år idag!
Född för antal dagar sedan: 7 670 dagar
Född på vilken veckodag: Söndag

Stjärntecken

Stjärntecken: Vattumannen

Kinesisk astrologi

Födelseår: 4684 (enligt månkalendern)
Element: Eld
Djur: Tiger

Vilken veckodag inträffar födelsedagen på

2000 = Tisdag
2001 = Torsdag
2002 = Fredag
2003 = Lördag
2004 = Söndag
2005 = Tisdag
2006 = Onsdag
2007 = Torsdag
2008 = Fredag
2009 = Söndag
2010 = Måndag
2011 = Tisdag
2012 = Onsdag
2013 = Fredag
2014 = Lördag
2015 = Söndag
2016 = Måndag
2017 = Onsdag
2018 = Torsdag
2019 = Fredag

Får det lov att vara en panda?

Idag är jag bortlovad som sällskap åt Fine. Fast hon är lika mycket sällskap åt mig. Då blev jag så glad att jag var tvungen att ge min panda en härlig frisyr. Och här är han!
image302

Triss i skor

I helgen köpte jag det tredje paret i min trio. Kommer det att sluta som ett helt fotbollslag? Jag älskar de här jävla skorna. Modellen är den ultimata, jag spenderade en hel sommar med att leta efter just sådana skor. Helt enkla bara, inte en massa ryshpysh. Också hittade jag dem på det simplaste stället! H&M! För hundra spänn no less... I jakt på ett par likadana fast en högre modell hittade jag de randiga, och hittar man skor för etthundra riksdaler så köper man fan dem. Och tillsist ett par i fuskskinn, kan vara bra nu när det är blött och trist ute tänkte jag. Suveränt. De sistnämnda gav mig iofs ett envist skoskav vid första användandet, jag anser det vara mitt straff för girighet. Tur att jag precis hade köpt söta plåster på Happy. De hjälpte mig igenom en hel dag till i samma skor. Men tillbaka till ämnet! Jag har ju hittat fler! Den höga modellen jag ville ha från början (i både svart och vitt), ett par mönstrade vitsvarta, och blommiga. Hur kommer det här att sluta? Jag kan inte stå emot, jag har ingen gräns!
image296

 

Penna och...papper?

Det är hög tid för ett nytt skissblock. Det jag har nu är yttepytte litet. Ett stort ett vill jag ha!
Inget fisigt glansigt papper utan grova fina blad. Inte gräsligt fult till det yttre heller.
Gärna lite estetiskt tilltalande i alla fall... Och så ska det helst öppnas uppåt.
Har ännu inte hittat det perfekta. Fråga: Har jag för höga krav månne? Svar: Nej. Tips?
image295

08.37

Ja, då vaknade jag. Smått panikslagen och oförstående. Vad hände? Hur kunde klockan bli så mycket? Same lame story. Vaknar av alarmet 07.00, snoozar en gång, och stänger sen av alarmet helt och hållet. Av misstag givetvis. Egentligen skulle jag ju bara snooza en gång till. Där fick jag för min lathet. Istället fick jag rusa upp, slänga på mig första bästa klädesplagg, borsta, platta, sminka och ta tag i matlådan för att sedan ge mig ut på den korta men kalla promenaden till Raring. Tur att man inte sitter på något vanligt 7 - 4 kneg där det blir sura miner om man är en halv sekund sen. Puh! Så ja, nu sitter jag här och trycker ner kaffe i min hungriga mage. Frukost hade man ju inte en chans att hinna med, och det börjar redan kännas olidligt tomt i skattkistan.
Någon som har en dublon?
Helst med ett glas mjölk till...

Key-maids?

Mina söta nyckelpigor som ska föröka sig till tusentals olika.

image293

Pretty Sofia!

Födelsedagspresenten till Majbästfränd blev en succe! Fin fin ögonskugga fån TwoFaced. Fick till och med ett exempel på hur pretty det blev! Isn´t she lovely?
image292


Sena ljusa sommarnätter med solglasögon

Den här bilden skickade Majbästfränd till mig idag. Aldrig längtat så mycket efter sommar som nu!
image291

Rosor är röda, violer är blå, smultron är söta och du likaså

Matte var söt. Jag hittade rosor på min huvudkudde när jag kom hem från jobbet i fredags. Lucky me!
image289

image290

Week-end!

Mulle var hos mig! Mycket mat och mycket mys denna helgen med andra ord. Jaa, jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva. Bara att det var tråkigt när han åkte hem ikväll. Ja...fy.
Shopping blev det iaf, fastän jag inte har några pengar att shoppa för. Jacka och skor! Woh! Happy!
Också har jag äntligen lagt vantarna på den STORA lyktan från Indiska som jag har velat ha i år och dar. A tiny bit more expensive än vad jag trodde, men det var den värd. Samma sak med jackan men jag kunde inte lämna den i affären helt själv. Och skor. Igen, jag vet. Nu har jag tre par i samma modell fast i olika tyger. Jag är lite dum i huvudet.
image287

Matte var också duktig och köpte skor. Jag skulle vilja säga att jag inspirerade honom. Fast sanningen är nog att mina dåliga vanor smittar av sig. Stackaren...
image288

They call me Thor, the God of Thunder!

Avslutar fredagen med en kaskad av färg.
image286

It´s Alive!

Hon har återuppstått från de döda. Bella lever. Och så gör alla mina arbeten. Yay! Tack Ekfors.
OCH ännu en sak till Dagens Bra-lista, vi ska byta lokaler. Till Brunogallerian på Götgatsbacken. Fy Fan vad gött! Mm mm mm! Nu blev dagen snäppet bättre. It´s so good to be me.

image283
image282   

Märkligt

Idag är en sån där härlig schmärlig dag! Trots en dator som är kapputski med massor av virus och trojanska hästar, och ett huvud som dunkar. Men ändå lyckas jag vara på mitt bästa humör. Och det där med datorn, det ordnar sig nog. Kanske.

Healthy Fastfood?

Jag ska lära min snubbe att äta nyttig(are) mat, eller jag ska göra ett tappert försök iaf.
Så ikväll vankas det kycklingfilée med en massa rolig sallad, och god dricka!
MEN om man vill gå ut och käka och man vill äta något relativt nyttigt.
Var går man då? That is the question!

Ett plåster kanske, eller Ipren?

Virus sökning på g. And it doesn´t look good...

Bella är sjuk, så sjuk

 

Amöban som smittat henne!

image281

Immun mot väckarklockan?

För andra dagen i rad har jag lyckats stänga av väckarklockan i sömnen. Det är farligt när man lär sig det. Idag lyckades jag i alla fall vakna av mig själv i någorlunda tid, och kom inte försent. Yes!
Vad ska jag nu göra? Köpa kraftfull monsterväckarklocka som ger elstötar istället för en fin signal? Eller betala någon för att komma in och kasta kallt vatten på mig varje dag vid 07.00? What to do, what to do?
Och som grädde på moset och pricken över i är min kära dator kaputt. Alla felmeddelanden i världen har dykt upp under väldigt kort tid, och nu väljer den att stänga ner Windows helt och hållet efter en liten stund. Igår lyckades jag komma in i den under en yttepytte kort stund och kunde kopiera över alla mina bilder till den externa. Puh. Men allt annat då? Hur i helvete ska det här sluta? Och varför var jag inte smart nog att kopiera över allt av värde lite tidigare? Åh, ångest!

9 dagar...

...kvar tills jag fyller 21. Blandade känslor. Men jag är inte så vuxen och tråkigt att jag bara tycker det är jobbigt att fylla år. Det är fortfarande något magiskt med det hela och man kan liksom inte sova natten innan. Men helst ska man vakna upp i sin egen säng av att att familjen stämmer upp med ett "Ja, må hon leva" och otaliga fina presenter.
Fast presenter får jag nog ändå :)

Förövrigt försov jag mig stenhårt imorse och vaknade inte förren Peter ringde från jobbet och sa att de saklnade mig. Satan.

Ingen sköldpadda?

För en gångs skull hittar man ett roligt quiz på Facebook. Vilken Turtle är du? Jättespänd och förväntansfull svarar jag på alla frågor, väntar med barnslig förtjusning på svar, också blir man April. April! Hon är ju inte ens en Turtle för helvete! Jag vill ju vara Donatello. Skit.

image274

Apelsin

Äntligen har jag lite hopp inför det här med Final Project. Efter en två timmars fika med Cajsa igårkväll har idéerna börjat sprudla och ta form. En fika där jag förövrigt satt indränkt i, vad som kändes som, en hel liter apelsinjuice. Det är inte bra att skaka en flaska när man redan öppnat korken kan jag konstatera nu. Man lär sig något nytt varje dag...ja, jävlar ja.
image273

FunkyFresh

Angelica gjorde ett tappert försök att muntra upp mig, och dra upp mig från Måndagens avgrund. Hon måste komma hit snart för jag saknar henne alldeles för mycket...She´s FunkyFresh!
Även den tredje parten (Emma) av Transformers måste pallra sig hit till mig.

Tuvstarr

John Bauer. En av de finaste konstnärerna jag vet, och en av de finaste bilderna jag vet.
image272

Barbapapa

En viktig barndomsvän till mig var Barbapapa och hans fina familj. Ändå har jag inte en enda sak med sötnosarna på?
Skit. Inreda.com har flera fina att välja mellan. Ack, om man hade haft money...


Sakna Koffe!

Om drygt 5 minuter slår det om till den 13 januari! Sofias födelsedag!
Grävde upp en gammal bild.
image267

Tankeverksamhet at it´s finest...

När man sitter ensam i ett rum en hel dag börjar man tänka på allmöjliga konstiga och mindre konstiga saker.
Vad Främlingslegionen gör, vad Amelia och Abigails onkel i aristocats heter, hur många dörrar det finns i hela stockholms stad, varför mitt hår aldrig någonsin är snyggt på morgonen.
Det här med håret alltså. Ännu ett i-lands problem som behöver diskuteras och redas ut.
På vardagar händer det aldrig att man vaknar upp, ser sig i spegeln, och tänker; "Åh, jag behöver inte tvätta håret för det ser ju skitbra ut" Nej nej nej, omöjligt. Men på helger däremot, när man sprayat och fixat håret till bristningsgärnsen för att sen ut och festa och svettas, då kan man vakna upp med snyggare hår än vad man gick och la sig med. När man är ledig och absolut inte har någonting att göra ute bland folk, då jävlar är det snyggt.
Jävlas världen med mig? Tycker de att det här är kul?

Woh, det här inlägget bevisar verkligen hur extremt ointressant och händelselös min dag har varit.
Hade jag suttit ensam såhär varje dag hade jag troligen blivit galen. Nu får det vara nog!

En dag när mitt hår var bra
(jag var naturligtvis sjuk och skulle sitta inne hela dagen)
image266

Dressed in Ramones

image265

This is what I want to wear...

Allt från Urban Outfitters. *spinner*
image262image263image264

Brud-aggression-svett-ös musik?

Dagens håll-mig-vaken-piller
image261

Uppföljning Sushi

Modig som jag är blev det sushi häromkvällen, som bekant. Och med gott resultat! Mycket gott. Denna gången slapp jag se knappt döda fiskar ligga och drälla på tallriken. Allt var fräscht med gurka och advokado. Poffsen må tycka att det inte är riktig sushi, men för mig är det enda alternativet så dra åt helvete. Yum!

Kriget i huvudet

Hem, inte hem. Födelsedagskalas med släkt, fest med vänner. Hem, inte hem. Många presenter, inga presenter. Hem, inte hem. Mysa med Mulle, ingen Mulle. Hem, inte hem. Träffa mamma och pappa, fest på jobbet. Hem, inte hem. Mommo och Moffis, ingen Mommo och Moffis.
Hem eller inte hem? What to do, what to do?

Stort Mjau!

Cajjan hittade gosiga jättekaniner! Jag kontrar med mysiga jättekatter.
Här har vi en Maine Coon. Andra fina är Savannah och Bengal. Me want.
image260
Fast Cajsas jättekanin bild såg gosigare ut...

Laugh of the day


Eddie Izzard

Trotsa smaklökarna

Jag går totalt emot mig själv, och mina smaklökar, i morgonkväll och ger mig på sushi. Bara en gång till. Och bara vegetariskt denna gången. Blir det samma hemska upplevelse som förra gången skiter jag i det för resten av livet. Man kan kalla det envishet ,eller mandomsprov om ni så vill, men en chans till ska det få. Jag måste förstå varför det är sån hets runt det och varför alla tycker att det är så jävla gott. ?.
Vissa lär sig ingenting när de blivit brända av elden.

image259
Ja det ser ju inte så aptitretande ut precis...

Kurragömma

Här spenderar timtals med tid framför datorn för att hitta söta saker man vill ha. Sen sparar man ner bilder på det och simsalabim så glömde man var i helvete det var man hittade dem? Shait!
Var gömmer sig allt? Nålar i höstacken...

Dress me up

Om någon ändå är sugen på att ge mig presenter kan ni väl slänga i med de här två sötsakerna också. Tips till den 25:e om inte annat ;) Lovely!

image255

image256

Pengaförvaring deluxe

Jag hittar plånboken mina sinnen har suktat efter så länge. Lägger den i varukorgen. Och upptäcker sen att med postförskott och diverse skit-avgifter blir det way to expensive. I alla fall för min småländskt-snåla och ekande spargris. Besviiiiiken. Bara ge mig den! Snälla, någon?
image254

Big City Nights

image252

image253


Man måste få skryta lite

image250

Vi drar till Landet

image249

Vad fan hände 2007?

Ja, det är tråkigt med listor. Och ingen brukar byr sig om dem. Men den här gör jag mest för min egen skull, för att komma ihåg vad fan som hände 2007. Så ni är ursäktade om ni inte läser möget.
Och jag listar inte efter vad som kom som nyheter eller vad som var "inne" 2007 utan vad jag lyssnade på, tittade på, köpte, gjorde och använde 2007.
Got it?

Årets Låt: DAD-Sleeping my day away, The Kooks-Naive, The Dastuns- Mtfkr from hell och så jädrans mycket annat.
Årets program: 2 1/2 men, My name is Earl, Scrubs.
Årets Bok: Harry Potter och Dödsrelikerna
Årets Film: Dålig koll...
Årets Dricka: Heineken
Årets Plagg:
Leggings
Årets Byxor: Svarta Top Shop jeans
Årets Sneakers: Egenmålade converse-wannabes
Årets Klocka: Enkel svart Ur & Penn klocka
Årets Doft: Anna Sui-Secret Wish, Sockervadds parfymen
Årets Smink: Diorshow
Årets Blogg: Min egen föddes
Årets Flipp: Stockholm och Raring!
Årets Flopp: Självdisiplinen!
Årets Resa: Typ Stockholm fram och tillbaka alldeles för många gånger.
Årets lärdom: Alot
Årets stilikon: Ikon var väl att ta i, men Lindsay Lohans garderob skulle jag vilja lägga vantarna på.
Årets Nyårslöften: Självdisiplinen!

Som vanligt kan jag inte minnas längre tillbaka än någon månad. Man borde skriva detaljerad dagbok. Shait!

Hjularöd

Snälla snälla, låt mig bo här. Bara lite, okej?
image248

2007/2008

Nu är det upptrissade nyårsfirandet ämntligen över. Halvseg kväll med alldeles för stora förväntningar. Men god mat och gott sällskap fick man iaf. Och uppklädd var jag.
Så kom den 2:e januari krypande, dagen man åker tillbaka till Sthlm. Blandade känslor. Skulle vilja vara hemma lite till bara, men så är det ju alltid. Ibland skulle jag vilja ligga och sova i mitt gamla flickrum tills jag blir 30 och andra halvan av mig vill klara mig själv i storstan. Och jag har det ju jävligt bra på båda ställena. Ja ja, till Stockholm bär det av i vilket fall som helst. Sluta gnälla.
Nyår blev inte dokumenterat särskilt väl, och tur var väl det. Men något kort på mig prickade mamma halvdarrigt in med min kamera. Pass på!
image247

RSS 2.0